Προσθέστε μια ιδιαίτερη πινελιά στο σπίτι ή την επιχείρησή σας με μοναδική τέχνη: ανακαλύψτε μοντέρνες πρωτότυπες ελαιογραφίες και εκτυπώσεις σε καμβά υψηλής ποιότητας στη Γκαλερί Τέχνης Laabs

10 πράγματα που δεν ξέρατε για το Antonio Canal (Canaletto).

10 πράγματα που δεν ξέρατε για το Antonio Canal (Canaletto).

Καλως ΗΡΘΑΤΕ! Σήμερα αποκαλύπτουμε 10 εκπληκτικά γεγονότα για τον θρυλικό Ιταλό ζωγράφο Antonio Canal, περισσότερο γνωστό ως Canaletto. Μαγευτείτε από τον συναρπαστικό κόσμο και τα συναρπαστικά έργα τέχνης αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη.

Giovanni Antonio Canal - Canaletto Portrait

Antonio Canal (Canaletto) (1697-1768)

 1. Τόπος και ώρα γέννησης: Γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1697 στη Βενετία, Δημοκρατία της Βενετίας.

 2. Καλλιτεχνικές καταβολές: Αρχικά εργάστηκε ως ζωγράφος θεάτρου, όπου ανέπτυξε το εξαιρετικό ταλέντο του για λεπτομερείς και ρεαλιστικές απεικονίσεις.

 3. Τέχνη του αστικού τοπίου: Ο Canaletto είναι παγκοσμίως γνωστός για τα εκπληκτικά και λεπτομερή αστικά τοπία του, ιδιαίτερα αυτά της Βενετίας.

 4. Master of Perspective: Η δεξιοτεχνία του στη γραμμική προοπτική έδωσε στους πίνακές του εντυπωσιακό βάθος και πραγματικότητα.

 5. Χρήση της Camera Obscura: Χρησιμοποίησε την τεχνική της camera obscura για να δημιουργήσει εξαιρετικά ρεαλιστικές και ακριβείς εικόνες.

 6. Επιτυχία στην Αγγλία: Πολλά από τα έργα τέχνης του πουλήθηκαν στην Αγγλία, όπου γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα και έλαβε πολλές παραγγελίες.

 7. Επίδραση στη ζωγραφική veduta: Ο Canaletto θεωρείται ένας από τους κύριους εκπροσώπους της vedute painting και είχε σημαντική επιρροή σε αυτό το στυλ.

 8. Ακαδημία Καλών Τεχνών: Το 1763 έγινε δεκτός στην Ενετική Ακαδημία Καλών Τεχνών.

 9. Διάσημα έργα: Τα πιο διάσημα έργα του περιλαμβάνουν το "The Grand Canal" και το "View of the Grand Canal from San Vio".

 10. Θάνατος και κληρονομιά: Ο Canaletto πέθανε στις 19 Απριλίου 1768 στη Βενετία, αλλά η καλλιτεχνική του κληρονομιά παραμένει μέχρι σήμερα και συνεχίζει να επηρεάζει τους καλλιτέχνες παγκοσμίως.

Βυθιστείτε στον κόσμο του Canaletto και ανακαλύψτε την εντυπωσιακή τέχνη και τη ζωή αυτού του εκπληκτικού ζωγράφου. Εμπνευστείτε από την ικανότητά του να αποτυπώνει με μαεστρία την ομορφιά και τον δυναμισμό των αστικών τοπίων σε καμβά. Ανακαλύψτε τώρα και βυθιστείτε στον κόσμο της τέχνης!

Θα θέλατε να παραγγείλετε μια αναπαραγωγή οποιουδήποτε πίνακα του Canaletto (Κανάλι Αντόνιο);

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Απλώς στείλτε μας μια φωτογραφία ή το όνομα του πίνακα. Πείτε μας ποιες διαστάσεις προτιμάτε. Θα θέλατε μια ελαιογραφία σε καμβά ή θα προτιμούσατε μια στάμπα σε καμβά; Ή προτιμάτε το αρχικό μέγεθος του πίνακα; Γράψτε μας ένα μήνυμα και σύντομα θα λάβετε μια μη δεσμευτική προσφορά.

Άλλοι πελάτες συνήθως επιλέγουν έναν από τους παρακάτω πίνακες Canaletto:

Τα best-seller μας, αναπαραγωγές πινάκων Canaletto (ελαιογραφίες και εκτυπώσεις καλών τεχνών σε καμβά):

 • “The Grand Canal from Palazzo Flangini to San Marcuola” (“Il Canal Grande da Palazzo Flangini a San Marcuola”)-> παραγγελία
 • «Πλατεία του Αγίου Μάρκου» («La Piazza San Marco»)-> παραγγελία
 • "Das Becken von San Marco" ("The Basin of San Marco") -> bestellen
 • "Der Große Kanal mit Santa Maria della Salute" ("Το Μεγάλο Κανάλι με τη Santa Maria della Salute")
 • "View of the Ducal Palace" ("Veduta del Palazzo Ducale") -> παραγγελία
 • «Θέα στο Παλάτι των Δόγηδων» - Canaletto (Κανάλι Τζιοβάνι Αντόνιο) -> bestellen

„Veduta del Palazzo Ducale“ - Canaletto (Giovanni Antonio Canal) „Veduta del Palazzo Ducale“ ist ein beeindruckendes Gemälde von Canaletto, das den Herzogspalast in Venedig zeigt. Der Palast, eines der wichtigsten Wahrzeichen Venedigs, ist in diesem Kunstwerk meisterhaft dargestellt und spiegelt Canalettos Fähigkeit wider, Architektur und Lichteffekte eindrucksvoll darzustellen.

«Άποψη του Παλατιού των Δόγηδων» - Canaletto (Κανάλι Τζιοβάνι Αντόνιο)

 • Το "Veduta del Palazzo Ducale" είναι ένας εντυπωσιακός πίνακας του Canaletto που απεικονίζει το παλάτι των Δουκών στη Βενετία. Το παλάτι, ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της Βενετίας, απεικονίζεται με μαεστρία σε αυτό το έργο τέχνης, αντανακλώντας την ικανότητα του Canaletto να απεικονίζει εντυπωσιακά την αρχιτεκτονική και τα εφέ φωτισμού.