Sett et spesielt preg på hjemmet eller bedriften din med unik kunst: oppdag moderne originale oljemalerier og høykvalitets lerretstrykk i vårt Laabs kunstgalleri

Fluesoppens hemmeligheter: Fra ritualer til lykkebringer

Fluesopp: Fra sjamanistiske ritualer til et symbol på lykke 🍄 🍄

Fluesopp (Amanita muscaria) er en mystisk sopp som har spilt en viktig rolle i ulike kulturer rundt om i verden i århundrer. Kjent for sine hallusinogene egenskaper, har den blitt brukt av sjamaner i en rekke ritualerfor å kommunisere med ånder og gå inn i transetilstander. strong> Fluesoppen er ofte avbildet i kunst og litteratur som et symbol på lykke. Men siden forbruket innebærer store risikoer på grunn av toksisiteten, er det nødvendig å vite nøyaktig hvordan du forbereder og konsumerer det riktig for å unngå farer. Nedenfor finner du informasjon om hvordan du forbereder riktig og de potensielle fordelene ved å mikrodosere denne ekstraordinære soppen.

Det skal bemerkes at vi kun behandler paddehatter som et emne for våre oljemalerier, og alt vi skriver om ritualer er ment som en kuriositet. Dr. På grunn av sine mange reiser rundt i verden, er Magdalena Laabs interessert i troen til forskjellige kulturer, deres oppfatning av lykke og ritualene og medisinplantene som brukes.

Tilberedning og inntak av fluesoppen 🍄

Fluesoppen (Amanita muscaria) er kjent for sine hallusinogene egenskaper, men forbruket medfører stor risiko på grunn av toksisitet. Følgende informasjon er kun til informasjonsformål og bør ikke betraktes som råd om å spise fluesopp. Før du forsøker mikrodosering, bør en passende fagperson konsulteres.

Det er også viktig å være forsiktig så du ikke forveksler fluesoppen med den grønne dødhetten, som kan være dødelig giftig.

1. Tørking:

  • Tørkeprosess: Tørking av fluesoppen er et av de første trinnene i å klargjøre den for konsum . Tørking på rundt 60-70 % hjelper til med å bryte ned noen av de giftige forbindelsene som finnes i soppen, for eksempel ibotensyre.
  • Lang lagring: Etter tørking bør soppen oppbevares i minst 2 måneder. I løpet av denne tiden brytes de giftige stoffene ytterligere ned, noe som øker sikkerheten ved forbruket.

2. Dekarboksylering:

  • Ibotensyre: Den viktigste giftige forbindelsen i fluesopp er ibotensyre, som oppstår under tørking og lagring omdannes til den mindre giftige muscimolen.
  • Prosess: Dekarboksyleringen av ibotensyre til muscimol kan gjøres ved å tørke soppen ved en temperatur på ca. 60°C kan akselereres.

3. Mikrodosering:

  • Sikker dosering: Å spise fluesoppen i svært små mengder (mikrodoser) kan øke risikoen av Reduser forgiftning. Mikrodosering betyr å ta subhallusinogene doser som kan ha potensielle helsemessige fordeler uten å utløse de fulle psykoaktive effektene.
  • Anbefalinger: Før du starter mikrodosering bør du alltid konsultere en lege eller naturmedisinspesialist.

Advarsler og forholdsregler

1. Giftighet:

  • Forgiftningsrisiko: Fluesoppen er svært giftig og feilaktig tilberedning eller inntak i store mengder kan forårsake alvorlige symptomer på forgiftning, inkludert kvalme, oppkast, hallusinasjoner og i ekstreme tilfeller død.

2. Mangel på standardisering:

  • Variabilitet av toksininnhold: Innholdet av giftstoffer i fluesopp kan variere avhengig av plasseringen , sesong og andre Faktorer varierer, noe som gjør nøyaktig dosering vanskelig.

3. Medisinsk råd:

  • Råd fra eksperter: Før du bestemmer deg for å spise fluesopp, bør du alltid konsultere en lege eller toksikolog konsulteres for å unngå farlige helsekonsekvenser.

Sammendrag

Fluesopp (Amanita muscaria) kan teoretisk konsumeres etter passende tilberedning, for eksempel tørking ved ca. 60-70 % og lagring i lang tid, noe som reduserer toksisiteten. Mikrodosering er en metode som kan minimere risikoen for forgiftning. Men på grunn av den potensielle helserisikoen, bør spesiell forsiktighet utvises og en passende spesialist bør konsulteres før du spiser denne soppen.

"Dose lager gift" - Die Dosis macht das Gift

Paracelsus lov er: "Dosis facit venenum", som oversatt fra latin betyr "dosen lager giften". Dette betyr at et stoff som kan være ufarlig eller til og med gunstig i små mengder kan bli giftig i større mengder. Paracelsus, en renessanselege og alkymist, understreket at det ikke er stoffet i seg selv som er giften, men dets mengde.

Som de sier, alt er en kur eller en gift - dosen utgjør forskjellen. Dette prinsippet, kjent som Paracelsus' lov, sier at ethvert stoff kan være gunstig eller skadelig avhengig av mengden som tas. Selv stoffer som normalt anses som sunne kan bli farlige når de konsumeres i overkant. Eksempler inkluderer vitaminer, som kan være giftige i store mengder, eller vann, hvis overdreven inntak kan føre til hyponatremi. Å forstå dette prinsippet hjelper oss å nærme oss ernæring og helse med større forsiktighet, og være oppmerksom på riktig dosering av hvert stoff som konsumeres.

Forstå toksisitet: Poteter, kaffe og fluesopp

Selv om fluesoppen anses som giftig, er vanlige poteter også giftige fordi de inneholder solanin. Uten matlaging er de skadelige for kroppen vår. På samme måte er en stor mengde salt eller kaffe i høye doser ikke bare skadelig, men også giftig. Hemmeligheten ligger i riktig dose.

I tillegg kan mange dagligdagse matvarer være giftig i store mengder. Sjokolade inneholder for eksempel teobromin, som kan være farlig i store mengder, og paranøtter inneholder mye selen, som er giftig i overkant. Selv vann, så viktig for livet, kan føre til en tilstand kjent som vannforgiftning hvis det konsumeres i overkant. Å forstå og anvende prinsippet "dosis facit venenum" hjelper oss med ernæring og helse Det er viktig å vær mer forsiktig og vær oppmerksom på riktig dosering av hvert stoff som konsumeres.

Flyesopp – The Lucky Guy🍄

  Finn ut mer ->